Farmacia Familiei dă startul campaniei “Frumusețea fără acnee - o vară de transformare”

Farmacia Familiei împreună cu brand-urile de cosmetică medicală La Roche-Posay și Bioderma dă startul campaniei “Frumusețea fără acnee - o vară de transformare”.

Ce presupune campania și cui se adresează?

Incidența acneei

Peste 85% dintre oamenii cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani se confruntă cu o formă de acnee. Aproape 60% dintre persoanele din intervalul 20-30 de ani și circa 30% dintre cele peste 30 de ani au diferite forme de acnee. Cifrele arată cât de serioasă este aceasta problemă și cât de grave pot fi efectele pe care le provoaca acneea, în raport cu impactul social și psihic.

Studiile recente afirmă ca incidența diferitelor forme de acnee la tineri este în crestere. Cauzele sunt legate de un nivel ridicat de stres, poluare, abuz de produse de frumusețe, alimentație și schimbări hormonale. Incidența în țările dezvoltate este mai mare decat în cele cu un standard economic scăzut, la fel și în cazul locuitorilor din mediul urban, față de cel rural, iar diferența între sexe este majoră, din datele Institutului Internațional de Dermatologie reiese că 55% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani suferă de forme moderate, dar persistente, de acnee și ten seboreic.

În concluzie, acneea este o problemă care depășește estetica - poate provoca traume emoționale majore și de durată. Stima de sine scăzută e doar unul dintre ele și se resimte cu atât mai puternic cu cât ne aflăm într-o epocă dominată de imagine și de selfie-uri, în special în rândul tinerilor.

Bine de știut

  • Consultul dermatologic de specialitate de la primele semne de acnee poate fi salvator. Tratată corect, adecvat fiecarui caz în parte, acneea poate fi vindecată sau, substanțial ameliorată și ținută sub control.
  • Evitarea tratamentelor cosmetice locale sau a medicamentelor înaintea unui diagnostic pus de medicul dermatolog. Un tratament gresit, inadecvat poate agrava sever acneea.
  • Cauzele care genereaza acnee sunt multiple și includ stresul, afecțiunile hormonale, factori ereditari, poluare, alimentație, produse cosmetice necalitative, medicamente pentru afecțiuni cronice. Identificarea factorilor care duc la apariția acneei este esentială pentru un plan terapeutic eficient.
  • Este necesara o abordare multidisciplinara pentru identificarea cauzelor și a soluțiilor optime de tratament, iar pentru îmbunătățirea aspectului pielii pot fi necesare intervale de timp de săptămâni sau chiar luni.

Atfel, Farmacia Familiei împreună cu La Roche-Posay și Bioderma vor oferi la 12 voluntari selectați din cadrul a 4 instituții de învătământ din Chișinău consultații multidisciplinare și soluții personalizate de tratament dermatologic GRATUIT pentru acnee!

Etapele campaniei:

Etapa 1. Perioada desfășurării 15 aprilie – 30 aprilie 2024

La această etapă FF va selecta dintre studenții universităților USMF, ASEM, UTM și ULIM cu ajutorul medicilor dermatologi 12 voluntari care manifestă semne de acnee. Selecția va fi pe bază de particpare voluntară a studenților la testarea gratuită realizată de către medici dermatologi în incinta sediilor universităților.

Calendarul testărilor:

  • Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova: blocul didactic nr. 2, str. Malina Mică 66
  • 16 aprilie 2024, ora 13:30 – 15:30
  • 17 aprilie 2024, ora 10:00 – 13:00
  • Academia de Studii Economice din Moldova: blocul B, str. Bănulescu-Bodoni, 61
  • 18 aprilie 2024, ora 12:00 – 15:00
  • 19 aprilie 2024, ora 12:00 – 15:00
  • Universitatea Tehnică a Moldovei: blocul nr 6, str. Studenților 7
  • 23 aprilie 2024, ora 11:00 – 14:00
  • 24 aprilie 2024, ora 11:00 – 14:00
  • Universitatea Liberă Internațională din Moldova, str. Vlaicu Parcalab 52
  • 29 aprilie 2024, ora 11:00 – 15:00

Etapa 2. Perioada desfășurării 01 mai – 30 mai 2024

Fiecare dintre voluntari vor beneficia de consultații și diagnostic GRATUIT (inclusiv analize de laborator, la recomandarea medicilor), efectuat de către medici dermatologi, nutriționiști și alte specialități medicale la necesitate.

Calendarul consultațiilor (și investigațiilor) se va stabili cu fiecare voluntar în mod individual în funcție de disponibilitatea și agenda medicilor prin programare prealabilă.

Totodată, pe parcursul acestei etape, voluntarii vor primi indicațiile și recomandările medicilor împreună cu SETUL COMPLET DE PRODUSE DERMACOSMETICE (La Roche Posay sau Bioderma) necesare pentru tratament (rutina completă de îngrijire și tratament).

Etapa 3. Perioada desfășurării 01 iunie – 20 septembrie 2024

Pe parcursul acestei etape Farmacia Familiei va fixa și publica într-o manieră transparentă rezultatele tratamentului la diferite etape a tratamentului (săptămânal). Farmacia Familiei va realiza materiale video și foto care vor documenta evoluția tratamentului voluntarilor (rezultate intermediare, rutine de îngrijire, recomandări specialiști, etc)

Etapa 4. Perioada desfășurării 21 – 22 septembrie

Organizarea evenimentului de prezentare a rezultatelor campaniei în incinta CC Port Mall de comun cu testarea gratuită a tenului pentru toți doritorii de către medici dermatologi.

Orarul testării gratuite:

  • 21 septembrie, ora 13:00 – 16:00
  • 22 septembrie, ora 13:00 – 16:00
Rămâi la curent cu noutățile campaniei, devenind fan al paginilor de Facebook și Instagram Farmacia Familiei!

Regulament Campanie

AcneeAnti-acneeBiodermaFrumusete fara acneeLa roche posayO vara de transformareStop acneeTestare ten