ACNEEA LA ADOLESCENȚI: SOLUȚII ȘI TRATAMENT

Acneea adolescenților este provocată de schimbările hormonale care au loc la pubertate, din cauza cărora pielea devine mult mai uleioasă.

Cu tratamentele și sfaturile corecte, acneea poate fi vindecată, așa că nu ezitați să cereți sfaturi de la medicul de familie sau de la medicul dermatolog.

• Urmați o rutină de îngrijire a pielii adaptată la pielea grasă cu tendință acneică.

• Doctorul vă poate prescrie creme tratament, cum ar fi retinoidul sau peroxidul de benzoil.

• Pentru acneea mai severă, este posibil ca doctorul să prescrie antibiotice orale sau isotretinoin.

• Respectarea tratamentului prescris este cheia succesului.

CE PROVOACĂ ACNEEA LA ADOLESCENȚI?

Știați că aproape 80% dintre adolescenți suferă de acnee? Asta înseamnă marea majoritate! Dacă vă confruntați cu imperfecțiuni, cu siguranță nu sunteți singurii. Dar care este cauza acneei la adolscenți? Ei bine, este vorba despre pubertate și despre schimbările hormonale asociate acesteia prin care trec organismele noastre.

La pubertate, organele noastre sexuale (testiculele la băieți și ovarele la fete) încep să producă hormoni diferiți. Un grup de hormoni se numește androgeni, iar cel mai popular dintre ei este testosteronul. Androgenii pot avea multe efecte asupra organismului: și la băieți, și la fete, stimulează creșterea părului corporal și a masei musculare și osoase. La băieți, nivelul ridicat de androgeni determină “schimbarea” vocii și creșterea părului facial.

În ceea ce privește efectele androgenilor asupra tenului, aceștia comunică direct cu glanda sebacee, spunându-i să producă multă grăsime. Prin urmare, în timpul pubertății, fața și adesea spatele devin grase, iar porii tenului devin blocați cu un amestec de sebum și celule moarte ale pielii. În continuare, se pot forma diverse tipuri de imperfecțiuni, de la puncte negre la pustule și la chisturi profunde, dureroase.

CE TRATAMENTE SUNT DISPONIBILE PENTRU ACNEEA ADOLESCENȚILOR?

Îngrijorați despre imperfecțiuni și căutați o soluție? Discutați cu medicul de familie sau cu un medic dermatolog despre cauzele și tratamentele eficiente ale acneei la adolescenți. Doctorul poate prescrie retinoizi locali, cum ar fi adapalenă pentru a reduce formarea de puncte negre. Pentru a acționa împotriva unora dintre microbii care sunt responsabili de imperfecțiunile inflamate, doctorii prescriu peroxid de benzoil. În cazurile mai grave, prescriu antibiotice orale, ca doxicilina. Pentru formele de acnee foarte intense și rezistente, sugerează un tratament cu Isotretinoin (Accutane). În toate cazurile, dermatologii subliniază necesitatea revenirii regulate la control și respectarea tratamentului pentru reușită.

AcneeAnti-acneeFrumusete fara acneeStop acnee